Karayolları yolun kullanımı engelliyor!

Karayolları yolun kullanımı engelliyor! Karayolları yolun kullanımı engelliyor!
A- A+
Reklam

Tarım arazilerinin içinden geçmesi ve kot yüksekliği nedeniyle üzerinde yıllardır tartışmaların yaşandığı Güney Çevre Yolu bu sefer de bitirilmemesine karşılık ulaşıma açılmamasıyla tartışmaların odağında yer aldı.

2019 yılında yolun kot yüksekliği düşürülerek, Mudurnu Yolu-Karacaağaç D-100 bağlantı güzergahı iptal edilen Güney Çevre Yolunun D-100 Karayolu - Mudurnu Yolu arasında kalan 2.9 kilometrelik kısmı ise tamamlandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Bolu Halkının sorduğu soruyu, yolda incelemelerde bulunarak yüksek sesle sordu; “Bu yol neden açılmıyor?”

Girişi beton bariyerlerle kapatılan yolda incelemelerde bulunan Başkan Özcan, yolun belediye tarafından yapılmadığının altını çizerek, yolun bir an önce açılmasını talep etti. 

“Yolu Karayolları yaptı ama…”

Konu ile ilgili açıklama yapan Özcan; “Mudurnu yolu ile D-100 karayolunu birbirine bağlayan ve Karayolları tarafından imal edilen, geçmişte Çevre Yolu olarak planlanmış ama bizim, vatandaşlarımızın itirazı sonucu kotu düşürülerek imal edilmiş bağlantı yolu. Bu yol uzun süre önce bitti. Ancak Karayolları her nedense yolun kullanımı beton bariyerlerle engelliyor. Şimdi yanlış da bir bilgi var. Vatandaşımız diyor ki; Bolu Belediyesi yolu yaptı ancak açmak için seçim dönemini bekliyor. Hayır, böyle bir şey yok. Sağ olsunlar yolu Karayolları yaptı ancak hangi gerekçe ile açılmadığını ben de bilmiyorum” dedi.

“Üniversite yolunda trafiği rahatlatacak”

Yolun Bolu için önemine değinen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Bu yol bizim için de çok elzem bir yol. Niye elzem? Bu yolun paralelinde yani batısında üniversite yolumuz var ve trafiği yoğun oluyor. En azından ağır vasıtaları tamamen buraya yönlendirmek suretiyle ki emniyetle de anlaştık, biz üniversite yolunda trafiğin rahatlamasını ümit ediyoruz. Tekrar söylüyorum bu yol bizim tarafımızdan yapılmadı, açmayan da biz değiliz. Ama bir an önce bu yolun açılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler